ЎЗБЕКИСТОН МУСТАҚИЛЛИГИ ЙИЛЛАРИДА МУАЛЛИФЛИК ҲУҚУҚИ ВА ТУРДОШ ҲУҚУҚЛАРГА ОИД ҚОНУНЧИЛИКНИНГ ШАКЛЛАНИШИ ВА РИВОЖЛАНИШИНИНГ ХУСУСИЯТЛАРИ - ХУДАЙБЕРДИЕВА, Гулнора (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада собиқ шўро замонида муаллифлик ҳуқуқининг қонунчилик асослари, республикамиз мустақилликка эришгандан сўнг муаллифлик ҳуқуқи ва турдош ҳуқуқларга оид миллий қонунчиликнинг шаклланиши ва ривожланиши таҳлил қилинган. Соҳавий қонунларнинг тизимлаштирилиши хусусиятлари, Фуқаролик кодексининг қабул қилиниши жараёнлари, ундаги нормаларнинг ўрни, муаллифлар ва бошқа ҳуқуқ эгаларининг шахсий ҳуқуқларини кучайтириш билан боғлиқ илмий-назарий қарашлар ёритилган. Келгусида “Интеллектуал мулк кодекси”ни қабул қилишнинг истиқболлари ҳақида фикр-мулоҳазалар баён қилинган.