ҚУРОЛ, ЎҚ-ДОРИЛАР, ПОРТЛОВЧИ МОДДАЛАР ЁКИ ПОРТЛАТИШ ҚУРИЛМАЛАРИНИНГ ҒАЙРИҚОНУНИЙ МУОМАЛАСИ УЧУН ЖАВОБГАРЛИК ТЎҒРИСИДАГИ ГЕРМАНИЯ ВА ЎЗБЕКИСТОН ЖИНОЯТ ҚОНУНЧИЛИКЛАРИНИНГ ҚИЁСИЙ ТАҲЛИЛИ - ҚАЛАНДАРОВ, Мақсуд (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада Германия Федератив Республикасининг жиноят қонунчилиги ва хорижий олимларнинг бу борада олиб борган тадқиқот ишлари асосида қурол, ўқ-дорилар, портловчи моддалар ёки портлатиш қурилмаларининг ғайриқонуний муомаласи учун жиноий жавобгарлик масалалари ҳамда уларнинг Ўзбекистон қонунлари билан ҳуқуқий жиҳатдан қиёсий таҳлили баён қилинган. Шунингдек, қиёсий таҳлиллар натижасида ушбу мамлакатларнинг бу борадаги масалаларни ҳал этиш бўйича қонуний ечимларининг ўзаро мутаносиблиги юзасидан фикрлар юритилган.