ВОЯГА ЕТМАГАНЛАР ЎРТАСИДА ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШНИНГ ЗАМОНАВИЙ КОНЦЕПЦИЯЛАРИ - ДЖУРАЕВА , Анора (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада хорижий тажриба, илк профилактика дастурлари, ҳамда дастурларнинг замонавий тушунчалари ва ҳуқуқбузарликларни олдини олиш чоралари кўриб чиқилади. Муаллиф Европа ва АҚШда вояга етмаганлар ҳуқуқбузарликларини олдини олиш шакллари ва усулларини кўриб чиқади. Вояга етмаганлар ўртасида ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш хорижий давлатларнинг давлат сиёсатининг асосий йуналишларидан бири эканлиги, улар ўртасида мавжуд халқаро ҳужжатлар асосида тафовутлар белгиланиб, ҳуқуқбузарликлар содир этилишининг мумкин бўлган сабаблари ва ривожланиш динамикаси таҳлил қилинган.