КОРРУПЦИЯГА ҚАРШИ КУРАШИШНИНГ ИЖТИМОИЙ ЗАРУРАТИ - БОЙДЕДАЕВ, Садирдин (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мақола жамиятда коррупцияга қарши курашиш заруратининг айрим ҳуқуқий ва ижтимоий жиҳатларига бағишланган. Мақолада коррупциянинг бугунги кунда урф бўлган айрим шакллари ва турлари, шунингдек, коррупциянинг сабаблари ва ижтимоий оқибатлари тавсифланган. Шу билан бирга, муаллиф томонидан коррупция давлатнинг нуфузига, иқтисодий тараққиётига ва келажагига таъсир қилувчи ва ҳаттоки, уни белгилаб берувчи салбий ижтимоий ҳодиса эканлиги қайд этилган. Мамлакатимизда коррупцияга муносиб баҳо бериш ва самарали профилактика чора-тадбирларини шакллантириш, аниқлаш ва унга қарши курашиш учун тизимли чоралар кўришдан ташқари, жамиятнинг онгида, айниқса ёшларда коррупциявий дунёқарашни таг-туги билан йўқотиш мамлакатимиз учун ҳаётий зарурат эканлиги кўрсатиб берилган ва бу борада тегишли илмий хулосалар ва тавсиялар ишлаб чиқилган.