ҲОДИСА СОДИР БЎЛГАН ЖОЙНИ КЎЗДАН КЕЧИРИШНИНГ КРИМИНАЛИСТИК ТАЪМИНОТИ САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШ МЕЗОНЛАРИ - АБДУЛЛАЕВ, Рустам (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мақолада ҳодиса содир бўлган жойни кўздан кечиришнинг криминалистик таъминоти бўйича криминалистик ишлар натижаларини қайд этиш тартибини такомиллаштиришга ҳаракат қилинган. Шу мақсадда ҳодиса содир бўлган жойни кўздан кечиришнинг криминалистик таъминоти самарадорлигини баҳолаш мезонларини ишлаб чиқиш масалалари ўрганилган. Мавзу бўйича ҳуқуқшунос-олимларнинг илмий фикрлари, ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органларнинг амалиётининг таҳлиллари натижаларига асосланиб, ҳодиса содир бўлган жойни кўздан кечиришнинг криминалистик таъминоти самарадорлигини баҳолаш мезонлари тизими ишлаб чиқилган. Илмий изланишлар натижасида ҳодиса содир бўлган жойни кўздан кечиришнинг криминалистик таъминоти самарадорлигини баҳолаш мезонлари тизими икки хил – миқдорий ва сифат кўрсатгичларидан иборат бўлиши ва ҳар икки кўрсаткичларнинг таркибий қисмлари мажмуи таклиф қилинган. Шунингдек, юқоридаги мезонларнинг аҳамияти ёритилган.