ХAЛҚAРО ВA МИЛЛИЙ ҲУҚУҚДA ЭКСТРАДИЦИЯНИНГ ҚИЁСИЙ-ҲУҚУҚИЙ ТАҲЛИЛИ - КАРИМОВ, Оятилло (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Ушбу мақолада ҳозирги замон халқаро ҳуқуқ илми ва Ўзбекистон Республикаси қонунчилиги талаблари ёндашуви асосида қиёсий-ҳуқуқий планда жиноятчиларни ушлаб беришнинг тушунчавий таҳлили амалга оширилган. Мақолада яқин ва узоқ хориж олимлари ва халқаро ҳуқуқшунослари, шу жумладан МДҲ давлатлари ва маҳаллий олимлар томонидан илгари сурилган экстрадициянинг асосий тушунчалари очиб берилган. Қиёсий таҳлил асосида экстрадициянинг муаллифлик тушунчаси илгари сурилган.