ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИНИНГ ПОЙХАТИ – ТОШКЕНТ ШАҲРИНИНГ РЕСПУБЛИКА БЎЙСУНУВИДАГИ ШАҲАР СИФАТИДАГИ МАҚОМИ - ҲАМРОЕВ, Элдор (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикасининг пойхати – Тошкент шаҳрининг республика бўйсунувидаги шаҳар сифатидаги мақоми, республиканинг маъмурий-ҳудудий тузилишининг ўзига хос хусусиятлари, маъмурий-ҳудудий бирликларни тартибга солишга қаратилган норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар, шунингдек ушбу соҳадаги хорижий давлатлар тажрибаси таҳлил қилинган. Тошкент шаҳрининг ҳуқуқий мақомини, республиканинг маъмурий-ҳудудий тузилишини, шу жумладан “республика бўйсунувидаги шаҳар” тушунчасини тартибга солувчи қонунчиликни такомиллаштиришга қаратилган таклифлар ишлаб чиқилган.