АЙРИМ ХОРИЖИЙ МАМЛАКАТЛАРНИНГ ЖИНОЯТ ҲУҚУҚИДА ДАВЛАТ ХИЗМАТЧИСИНИНГ МУЛКИЙ МАНФААТЛАРИ БИЛАН БОҒЛИҚ ЖИНОЯТЛАР УЧУН ЖАВОБГАРЛИК МАСАЛАСИ - ДЖАЛИЛОВ , Фуркат (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мазкур мақолада баъзи хорижий мамлакатларнинг жиноят ҳуқуқида давлат хизматчисининг мулкий манфаатлари билан боғлиқ жиноятлар учун жавобгарлик масаласи батафсил таҳлил қилинади. Мақолада хорижий мамлакатларнинг қонунчилигида таҳлил қилинаётган жиноятчилик бўйича қиёсий тадқиқот ўтказилиб, уларнинг ижобий томонлари асосида миллий қонунчиликни такомиллаштириш юзасидан асосланган таклифлар ишлаб чиқилганлиги келтирилган.