ЖИНОЯТ ИШЛАР БЎЙИЧА ДАСТЛАБКИ ЭШИТУВ: АЙРИМ НАЗАРИЙ ВА АМАЛИЙ МАСАЛАЛАР - ҒОФУРОВ , Бобур (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мақолада судга келган жиноят иши бўйича аниқланган масалаларни ҳал қилишнинг процессуал жиҳатлари кўриб чиқилган. Дастлабки эшитув институтини амалга оширишнинг процессуал шартлари тандиқидий таҳлил қилинган. Мазкур институтнинг хорижий мамлакатлар суд амалиётидаги ижобий натижалари кўриб чиқилган. Ушбу институтни ривожлантириш ҳамда жиноят процесси иштирокчилари томонидан процессуал функцияларни амалга ошириш йўллари батафсил таҳлил қилинган.