ТЎЛОВГА ҚОБИЛИЯТСИЗ (БАНКРОТ) МАСЪУЛИЯТИ ЧЕКЛАНГАН ЖАМИЯТ ИШТИРОКЧИЛАРИНИНГ ҲУҚУҚЛАРИНИ АМАЛГА ОШИРИШ МАСАЛАЛАРИ - САИДОВ , Мақсудбек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2022)
Мазкур мақолада жамиятда банкротлик аломатларининг юзага келиши, банкротликка доир иш юритиш жараёнида иштирокчиларнинг ҳуқуқлари, ҳуқуқларни амалга оширишда вужудга келадиган муайян чекловлар, банкротликнинг ҳар бир таомилида чекловларнинг ўзига хос кўринишлари, банкротликка доир иш юритиш жараёнида иштирокчида вужудга келадиган махсус ҳуқуқлар, иштирокчиларнинг ҳуқуқларини амалга ошириш шартлари, ҳуқуқларининг кафолатлари ва бу борадаги мавжуд муаммолар ёритилган. Шунингдек, бу борадаги хорижий тажриба ўрганилган ҳолда амалдаги қонунчиликни такомиллаштириш мақсадида таклиф ва фикр мулоҳазалар билдирилган.