ЕВРОПА ИТТИФОҚИНИНГ МАРКАЗИЙ ОСИЁДАГИ СИЁСАТИ: МУВОЗАНАТЛАР ГИРДОБИ ЁКИ ДОР УСТИДАГИ ДОРБОЗ - ЮНУСОВ , Хайдарали (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Ушбу мақола Европа Иттифоқи ва Марказий Осиё Республикалари алоқаларига бағишланган. Унда икки ва кўп томонлама муносабатлар ривожига таъсир кўрсатиши мумкин бўлган бир қатор ички ва ташқи омиллар хусусида фикр юритилади. Мазкур омиллар Европа Иттифоқини минтақада мувозанатлашган сиёсат юритишга ундайди. Иттифоқнинг Марказий Осиёдаги сиёсатининг муваффақияти ана шу мувозанатнинг барқарор ушлаб турилишига боғлиқ. Шу маънода Европа Иттифоқи муаллиф томонидан нозик арқон устида одимлаётган ва катта томоша кўрсатаётган дорбозга ўхшатилади.