КОРПОРАТИВ ҲУҚУҚ СУБЪЕКТЛАРИНИ ҚАЙТА ТАШКИЛ ЭТИШ ШАКЛЛАРИ - РАХМОНОВ , Отабек (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мамлакатимизда корпоратив ҳуқуқ субъектларини қайта ташкил этиш билан боғлиқ муносабатларни тартибга солувчи қонун ҳужжатлари қабул қилинган бўлсада, қайта ташкил этишнинг асослари, усуллари, турлари ва тартиби турли хиллиги ва мураккаблигини назарда тутиб уларни муайян бир тизимга солинмаганлигини, соҳага оид қонун ҳужжатларини такомиллаштиришни ва уларни амал қилиш механизми изчиллигини оширишни талаб қилади. Ушбу мақолада корпоратив ҳуқуқ субъектларини қайта ташкил этишнинг ўзига хос жиҳатларини ҳисобга олиб, корпоратив ҳуқуқ субъектларини қайта ташкил этишнинг шакллари ва уларни амал қилиши ҳуқуқий таҳлил қилинган. Шунингдек, корпоратив ҳуқуқ субъектларини қайта ташкил этиш тушунчаси, ўзига хос хусусиятлари илмий таҳлил қилинган ҳолда очиб берилган. Мақолада корпоратив ҳуқуқ субъектларининг қайта ташкил этилиш ва бекор бўлиши билан боғлиқ муносабатларнинг ҳуқуқий тартибга солиниши Ўзбекистон Республикасининг миллий қонунчилиги асосида илмий-назарий ва илмий-амалий таҳлил этилган.