ХОДИМЛАР ВА ИШ БЕРУВЧИЛАР ВАКИЛЛИГИНИ ХАЛҚАРО ВА МИЛЛИЙ ДАРАЖАДА ТАРТИБГА СОЛИНИШИ - МАХАМАТОВ , Махмуд (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақола меҳнатга оид муносабатларда асосий ўрин тутувчи ходимлар ва иш берувчиларнинг вакиллиги, ижтимоий шериклик масалаларига бағишланган бўлиб, вакиллик ва ижтимоий шерикликни тартибга солувчи халқаро-ҳуқуқий ҳужжатлар, хорижий мамлакатлар тажрибаси, қонунчилиги таҳлил қилинган. Ижтимоий шериклик бўйича шаклланган моделларнинг ҳуқуқий мазмуни ёритиб ўтилган. Вакиллик масалаларини тартибга солишда Европа Иттифоқига аъзо бўлган давлатлар миллий қонунчилиги ҳам бир хил эмаслигига эътибор қаратилган. Ижтимоий шериклик масаласини тартибга солишда Ўзбекистон Республикаси миллий қонунчилигига киритилган ўзгартиришлар ёритиб ўтилган.