ЖАЗО ЎТАШНИ ДАВОМ ЭТТИРИШ УЧУН ФУҚАРОСИ БЎЛГАН ДАВЛАТГА МАҲКУМЛАРНИ ТОПШИРИШНИ РАД ЭТИШНИНГ ТАШКИЛИЙ-ҲУҚУҚИЙ ЖИҲАТЛАРИ - САИДОВ , Олим (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мазкур мақолада жазо ўташни давом эттириш учун фуқароси бўлган давлатга маҳкумни топширишнинг рад этиш асослари, унга тегишли бўлган халқаро ҳамкорлик принциплари ва уларнинг ўзига хос хусусиятлари таҳлил қилинган. Муаллиф томонидан мазкур принципларининг халқаро ҳуқуқ, халқаро жиноят ҳуқуқи ҳамда миллий ҳуқуқ принциплари билан боғлиқ жиҳатлари кенг ёритилган бўлиб, бу борада турли ҳуқуқшунос олимларнинг фикр ва мулоҳазалари келтирган. Таҳлил натижасида, ўзига хос хусусиятларидан келиб чиққан ҳолда маҳкумларни топширишни рад этиш асослари таснифланган.