СУД ЖАРАЁНИДА СУНЪИЙ ИНТЕЛЛЕКТДАН ФОЙДАЛАНИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - ПАНАБЕРГЕНОВА , Жамиля (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада суд жарёнида сунъий интеллектдан фойдаланиш истиқболлари таҳлил қилинди, шунингдек, сунъий интеллектни суд фаолиятига киритган мамлакатларда суд ишларининг хусусиятлари кўриб чиқилди. Шунингдек, мақолада суд процессида сунъий интеллектдан фойдаланишнинг ижобий ва салбий томонлари акс еттирилди ва юридик олимларнинг сунъий интеллект ёрдамида қабул қилинган суд ҳужжатлари ҳақидаги фикрлари таъкидланди. Мақолада Ўзбекистон Республикасида сунъий интеллектини ривожлантириш қаратилган норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар келтирилди. Шунингдек, судларнинг иш юритивуда сунъий интеллектни жорий етишнинг ҳуқуқий жиҳатларини ишлаб чиқиш учун ушбу мавзуни янада ўрганиш зарурлигини асосланди.