ЭКСТРЕМИЗМ ТУШУНЧАСИ, ШАКЛЛАРИ ВА МОҲИЯТИ: ҚИЁСИЙ ҲУҚУҚИЙ ТАҲЛИЛ - КАРИМОВ , Ифтихор (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мазкур илмий мақолада экстремизм сўзининг тушунчаси, моҳияти, унинг Республикамиздаги, Мустақил давлатлар ҳамдўстлиги (МДҲ) давлатлари ва хорижий давлатларининг жиноят қонунчилигида кўзда тутилган таърифи ўрганилиб, қиёсий ҳуқуқий таҳлил асосида, маҳаллий ва хорижлик олимларнинг бу борадаги нуқтайи назарлари тизимлаштирилган ҳолда ёритилган бўлиб, экстремизмнинг терроризм билан бир биридан фарқи таҳлил қилиниб, илмий янгилик сифатида экстремизм сўзига муаллифлик таърифи ишлаб чиқилди. Мақола келгусида экстремизм ва терроризм йўналишидаги жиноятларни тўғри квалификация қилиш, экстремизм, экстремистик ташкилот, экстремистик фаолият ва терроризм тушунчаларини тўғри тавсифлаш, ушбу тушунчаларни қонунчиликда қўллаш амалиётида ноаниқликлар келиб чиқишини олдини олиш, мазкур фаолият турларига қарши курашиш йўналишида ўзига хос методика яратишга хизмат қилади.