ҚИЙНАШНИ КВАЛИФИКАЦИЯ ҚИЛИШ ВА ЎХШАШ ТАРКИБЛИ ЖИНОЯТЛАРДАН ФАРҚЛАШ МУАММОЛАРИ - ОМОНОВ , Зафаржон (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мақолада шахсни қийнашнинг квалификация қилиш ва уни ўхшаш таркибли жиноятлар: қасддан баданга енгил шикаст етказиш; қасддан баданга ўртача оғир шикаст етказиш; қасддан баданга оғир шикаст етказиш; қасддан одам ўлдириш; эҳтиётсизлик орқасида баданга ўртача оғир ёки оғир шикаст етказиш; эҳтиётсизлик орқасида одам ўлдириш; номусга тегиш ва жинсий эҳтиёжни зўрлик ишлатиб ғайритабиий усулда қондириш; қийноққа солиш ва бошқа шафқатсиз, ғайриинсоний ёки қадр-қимматни камситувчи муомала ҳамда жазо турларини қўллаш ва бошқа жиноятлардан фарқлари таҳлил қилинган.