КОРРУПЦИЯНИ ОЛДИНИ ОЛИШДА “ҲАЛОЛЛИК ВАКЦИНАСИ”НИНГ АҲАМИЯТИ - БЕРДИАЛИЕВ, Бахтиёр (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Ушбу мақолада коррупцион жиноятларини олдини олишда ҳалоллик вакцинасининг роли ва амалга оширилиши лозим бўлган чора-тадбирлар, ушбу иллатга қарши тизимли равишда кураш олиб бориш, бу борада ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органлар таркибида коррупция ва уюшган жиноятчиликка қарши курашувчи алоҳида тузилма ва бўлимларнинг фаолияти ҳақида алоҳида тўхталган ҳамда таклиф ва тавсиялар берилган. Мансабдор шахсларнинг жамият ва фуқаролар олдида масъуллиги, давлат, унинг органлари, мансабдор шахсларнинг Конституция ва қонунларга мувофиқ иш кўриши, ҳар бир шахсга ўз ҳуқуқ ва эркинликларини суд орқали ҳимоя қилиш, давлат органлари, мансабдор шахслар, жамоат бирлашмаларининг ғайриқонуний хатти-ҳаракатлари устидан судга шикоят қилиш ҳуқуқи кафолатланиши кўрсатилган ва таҳлил қилинган.