МАЪМУРИЙ СОДДАЛАШТИРИШ “АҚЛЛИ ТАРТИБГА СОЛИШ” МОДЕЛИНИНГ ТАРКИБИЙ ҚИСМИ ВА НОРМА ИЖОДКОРЛИГИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШНИНГ ВОСИТАСИ СИФАТИДА - СУЛТАНОВА, Сабохат (YURIST AXBOROTNOMASI, 2021)
Мазкур мақолада бугунги кунда мамлакатимизда амалга оширилаётган маъмурий соддалаштириш, шу жумладан қонунчиликнинг соддалаштирилиши баён қилинган. Ушбу жараён Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2020 йил 8 августдаги №ПФ-5505-сонли Фармони билан тасдиқланган Норма ижодкорлигини такомиллаштириш концепциясида назарда тутилган “ақлли тартибга солиш” моделини тадбиқ қилиш натижасида амалга оширилмоқда. Мақолада маъмурий соддалаштириш борасидаги халқаро тажриба ҳамда Ўзбекистон Республикасида амалга оширилаётган чора-тадбирлар таҳлил қилинган. Мазкур таҳлил натижасида муаллиф норма ижодкорлиги жараёнида «One in One out» қоидасини қўллаш таклифини илгари сурган. Мазкур қоидага асосан норматив-ҳуқуқий ҳужжат лойиҳасини ишлаб чиқувчи орган ҳужжатнинг тартибга солиш таъсирини баҳолаш жараёнида амалдаги қайси норматив-ҳуқуқий бекор қилиниши ёки соддалаштириши кераклигини баён қилиши керак.